ENVIRA UNIVERZÁL Rovarirtó termékek és az INZECTO Szúnyogirtó csapda forgalmazása

2024-től az Antix Kft közeli partnerségbe lépett a Lagon-Finagro Kft-vel, és közös együttműködésben látják el a hazai felhasználókat biocid termékekkel. Csapatunk több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a hazai és külföldi vegyipari-, kereskedelmi-, mezőgazdasági- és élelmiszeripari ágazatokban, tulajdonosaink munkájukra igényes, gyakorlott szakemberek. Kizárólagos IMPORTŐR Forgalomba hozói vagyunk az ENVIRA UNIVERZÁL Rovarirtó és az INZECTO Szúnyog- és lárva irtó termékeknek. Ha szeretne többet megtudni forgalmazott termékeinkről, kattintson a ’Termékek’ menüpontra. Ha pedig velünk szeretne kapcsolatba lépni, keressen minket a ’Kapcsolat’ menüpontban található elérhetőségeinken.

Termékeink

INZECTO szúnyogírtó csapda

A hagyományos szúnyogirtási módszerek rövidtávon sikert kínálnak, de hosszú távon kudarcot vallanak. A szúnyogok „permetezése” megöli a felnőtt egyedeket, amelyek valószínűleg már több ezer tojást raktak le, és csak néhány csepp esőre van szükség egy új szúnyograj kikeléséhez. A nőstény szúnyog petéit víz közelében (körülbelül 200 méteres körzetében) helyezi el, a lárvák neveléséhez akár kis mennyiségű pangó vízfelület, egy pocsolya is elegendő. A permetezéssel szemben az Inzecto egy forradalmian új termék egyszerre pusztítja el a kifejlett egyedeket és a kikelő lárvákat is!

A csapda szabadalmaztatott, bizonyítottan biztonságos a környezet számára, nem jelent veszélyt más élő szervezetekre és ezzel egyidejűleg védi az ökoszisztémát. Hatékony és környezetbarát megoldást kínál a szúnyogok tudományos alapú visszaszorítására.
Egyszerű alkalmazás

Egyszerűen, víz hozzáadásával aktiválható, színével, formájával és illatával bevonzza a nőstény szúnyogokat tojásrakásra, majd a csapdával érintkezve megöli a felnőtt egyedeket és a kikelő lárváikat is, így meggátolja a szúnyogpopuláció növekedését. Három hónapos védelmet biztosít a szúnyoginvázió ellen, így segítséget nyújt a tigrisszúnyogok által terjesztett vírusos és betegségek meggátolásában is!
Használatának előnyei:
 • Hatékonysága hosszabb ideig tart bármely egyéb kártevőirtó kezelésnél.
 • Alkalmasabb a hosszú távú megelőző kezelésre, mert a permetezéssel ellentétben a szúnyog felnőtt egyedei mellett a lárvákat is egyidejűleg elpusztítja.
 • A nő ivarú szúnyog felnőtt egyedének 90% -a elpusztul akkor, amikor a csapda belső felületére leszáll.
Alkalmazása, elhelyezése, karbantartása:

Kültéri használatkor csapdánként 200 négyzetméternyi területen hatékony. Árnyékos, szélvédett helyre, talajra vagy fára függesztve, cserjék vagy sövények közelébe, kerti mosdók vagy szökőkutak környékére helyezzünk el 2 csapdát, függőleges helyzetben, 8 méterre egymástól. A csapda egyetlen karbantartása, hogy időközönként ellenőrizni kell, hogy a csapda tartalmaz-e vizet. Ha nincs benne víz, töltse fel újra vízzel. Csapdák minimális vízmennyiség mellett is hatékonyak maradnak.
Díjnyertes kártevőírtó

A rangos Cade díjnyertes és forradalmian új kártevőirtó termékeket a Floridai Egyetem Rovartani Tanszéke fejlesztette ki a Pentagon finanszírozásával, a bevetéseken részt vevő katonák ázsiai tigrisszúnyogok elleni védelme érdekében.

ENVIRA univerzál rovarírtó permet - 500 ML - 1000ML - 5000ML

ÚJ HATÓANYAG ÖSSZETÉTEL, MÉG JOBB HATÁS! ÚJRA RENDELHETŐ!

A termékről

Az Envira neve az angol „Environment – Környezet” szóból származik, mert minimális rovarirtó hatóanyag felhasználással maximális hatást tudunk elérni mindenféle rovar kártevő ellen, miközben óvjuk az embert és a környezetet. Az Envira nagyon különbözik a hagyományos rovarölő szerektől. Az Envira termékek 99%-ban vízből állnak, és a nagyon alacsony hatóanyag tartalom ellenére rendkívül hatékonyak. Ez teszi az Envirát környezetbarát termékké. Az Envira csak hidegvérű élőlények ellen (rovarok, ízeltlábúak) működik ezért melegvérű élőlényekre így az emberre, állatokra nem jelent semmilyen veszélyt! Az Envira használata teljesen biztonságos, hajtógáz mentes, minden hatósági engedéllyel rendelkezik, szabadforgalmú biocid termék. Mindenben megfelel a jelenleg hatályos EU biocid szabályozás kritériumainak.
Biocid termék, használja felelősséggel! Mindig olvassa el a használati utasítást! Vízi szervezetekre kiemelten veszélyes! Az Envira megvédi Önt és a családját.
Használati utasítás :
Használat előtt alaposan fel kell rázni! A szórófejet nyissa ki (fordítsa el 90 fokkal).A flakont tartsa függőlegesen és 30-50 cm távolságból permetezze a kezelni kívánt felületet. Hozzávetőleg 10 fújással kezeljen 1 négyzetméter felületet, így 1 flakon 25 m2-re elegendő. A kívánt hatás elérése érdekében törekedjen a tömör felületek (pl. csempe, járólap, üveg, műanyag ajtó- és ablakok) kezelésére és kerülje porózus, nedvszívó felületeket(pl. meszelt fal, fa, tapéta stb.) Hangyák, ázsiai márványpoloska és szúnyogok esetében 1 hét hatástartósságra, csótányok esetében tömör felületen friss hatásra számíthatunk. Szükség esetén ismételje meg az eljárást.
 • ÁZSIAI MÁRVÁNYPOLOSKA elleni védekezéskor, Felületkezelésre, megelőzés céljából (poloskák elűzése):a permetet célzottan a vándorpoloskáknak bejutást biztosító helyekre, kb.30 cm távolságból kell kiporlasztani úgy, hogy a kezelendő felületet a permet átnedvesítse. Kezelje az ajtók és ablakok keretét, a nyílászárókat határoló falfelületeket, párkányokat, könyöklőket, szúnyoghálók teljes felületét, redőnyöket/redőnytokokat, valamint a faláttöréssel szerelt berendezéseket. Közvetlenül a rovarra juttatva végezzen 1-2 fújást. Ez az irtószer mennyiség elegendő a rovar elpusztításához. Ne használjon több irtószert a feltétlenül szükségesnél, indokolatlanul! 
 • HANGYÁK irtásakor a hangyák vonulási útvonalait, a fészek bejáratát kezelje a permettel.
 • CSÓTÁNYOK irtásakor a rovarok búvóhelyeit (réseket, repedéseket, bútorok alatt és mögött, szeméttároló, mosogató, fürdőkád, mosdókagyló, WC környékét) kezelje.
 • SZÚNYOGOK elleni védekezéskor a készítmény az erkélyen és a teraszon használható, a falfelületek, a padlózat, az ajtó- és ablaktokok, a bútorzat, valamint a cserépbe, balkonládába ültetetett dísznövények kezelésére használható.
 • ÁGYI POLOSKA irtásakor: permetezze le az ágyi poloskák a búvóhelyeit, a padló és parketta csatlakozásokat, szőnyeg szegélyeket, az ágyat és annak legalább 3 méteres körzetét, bútorokat.. Az ágyneműt, a matracot és az emberi bőrrel közvetlenül érintkező felületeket ne kezelje az irtószerrel. Erős ágyi poloska fertőzöttség esetén a kezelést 2-3 hét múlva, akár többször ismételje meg. A rejtőzködő, de a permetezés miatt esetleg előbújó ágyi poloskákat a szétszóródásuk meggátolása érdekében közvetlenül permetezze le. Az ágyi poloska otthoni behurcolásának megelőzése érdekében utazás előtt és hazatéréskor kívülről permetezze a bőröndök külső felületét.
 • KULLANCSOK elleni védekezéskor: kirándulásokon, szabadban végzett tevékenység esetén a ruházat (pl. ing, nadrág, zokni szára) kezelésével védekezhetünk a kullancsok ellen. A levetett ruházatot kb. 30 cm távolságról permetezzük be a készítménnyel. Száradásuk után a ruházat ismét viselhető. A kezelt ruhaneműt csak a kullancsveszélynek kitett helyen viseljük, a szabadból bejőve vegyünk fel tiszta ruhát, ha hazaértünk mossuk ki a kezelt ruházatot. Az irtószer hatása a mosással megszűnik, ezért a ruházatot szükség szerint újra kezelni kell. 

ENVIRA univerzál ágyi poloska irtó permet - 1000ML ÉS UTÁNTÖLTŐ 5000ML

A termékről

Az ágyi poloska hatékony, garantált irtása ENVIRA UNIVERZÁL ágyi poloska irtóval
Mit ne tegyen soha? Bármely ruhanemű, ágynemű, bútor, kép, használati tárgy, játék, plüss figura… stb., a fertőzött területről elhurcolása az ágyi poloskák szétszóródását és további fertőzés kialakulását, szétterjedését okozhatja a lakásban. A hatékony irtás érdekében az összes lehetséges búvóhelyet kezelni kell.
Használat előtt alaposan rázza fel a flakont! A flakont tartsa függőlegesen és 30-50 cm távolságból permetezze le az ágyi poloskák a búvóhelyeit, a padló és parketta csatlakozásokat, szőnyeg szegélyét és falrepedéseket, az ágyat, az ágykeretet, az ágy fejtámláját és a mögötte lévő falrészt ,matrac szegélyét, varratait és az ágyhoz közeli (legalább 3 méteres körzetben) bútorokat stb. A permetet közvetlenül az elektromos berendezésekbe juttatni TILOS! 20 fújással kezeljen 1 négyzetméter felületet az ágyi poloska irtásakor, így 1 flakon 25 m2 kezelésére elegendő. Az egész irtási folyamatot gyakran meg kell ismételni körülbelül két héten belül, mivel az engedélyezett poloskairtószerek a petéket nem pusztítják el.  
Mikor lehet takarítani? A kezelést követően a helység alapos szellőztetése után vehető újra birtokba. Az irtószer feltakarítása TILOS, az első kezelést követő 10-14 napig egyáltalán ne mosson fel a kezelt helységekben. Kivételt képeznek azok a felületek, melyek nyitott élelmiszerrel érintkezhetnek, valamint a higiéniai és használati tárgyak.
Mikor nyugodhat meg, hogy már nincs ágyi poloska a lakásban? Amennyiben, az ágyi poloskacsípések a második kezelést követően 2 héten belül nem jelentkeznek, akkor a kezelt területet ágyi poloska mentesnek nyilváníthatjuk.

ENVIRA univerzális kullancs irtó pumpás

ÚJ HATÓANYAG ÖSSZETÉTEL, MÉG JOBB HATÁS! ÚJRA RENDELHETŐ!

A termékről

Kullancsok elleni védekezéskor kirándulásokon, szabadban végzett tevékenység esetén a ruházat (pl. ing, nadrág, zokni szára) kezelésével védekezhetünk a kullancsok ellen. A levetett ruházatot kb. 30 cm távolságról permetezzük be a készítménnyel. Száradásuk után a ruházat ismét viselhető. A kezelt ruhaneműt csak a kullancsveszélynek kitett helyen viseljük, a szabadból bejőve vegyünk fel tiszta ruhát, ha hazaértünk mossuk ki a kezelt ruházatot. Az irtószer hatása a mosással megszűnik, ezért a ruházatot szükség szerint újra kezelni kell. Kullancsok elleni védekezéskor 1 négyzetméternyi ruházat kezelésére 42 fújást alkalmazzon. (Hozzávetőleg fél fújással kezeljen 10 x 10 cm-es textil felületet.)
Ixodes ricinus, a ricinusbab kullancs
A Lyme-kórt kiváltó baktériumot szinte kizárólagosan az Ixodes ricinus kullancsfaj hordozza. A kórokozó a kullancs vérszívása során jut be a kullancs által megtámadott szervezetbe.
A kullancsok elsősorban füves, gazos területen, árnyas erdőkben, vízparton a leggyakoribbak. A bokrok leveleinek a fonákján, vagy a fűszálakon várakoznak, onnan tapadnak bőrünkhöz vagy ruházatunkhoz, állataink szőrzetére. 
A Lyme-kóros betegek mintegy 30%-a nem vette észre a korábbi csípést. A kullancs csípése és megkapaszkodása után azonnal még nem történhet fertőzés, erre minimum egy nap után kerülhet sor. 3 nap vérszívás után viszont már szinte bizonyos a kórokozó átadása.  
Jellegzetes kiütés a csípés helyén:
A Lyme-kór és a többi kullancs által okozott betegség megelőzésének legfőbb módja a kullancsok elleni védekezés az ENVIRA UNIVERZÁL Kullancs irtó használatával. Míg régebben a kullancsok viszonylag ritkábbak voltak, a klímaváltozás óta egyre nagyobb a számuk. Legfőbb szezonjuk a tavasz és az ősz, de hűvös nyarakon, enyhe teleken is gyakoriak. Kemény hidegben, kánikulai melegben inkább a föld alá húzódnak. Ilyenkor kisebb az esély a csípésre, de nem teljesen kizárható, akár egy, a lakásban elrejtőzött kullancs is csíphet.
Védekezés: Érdemes a nadrágszárat betűrni a zokni alá, az inget vagy trikót pedig a nadrágba. A ruházatot kb. 30 cm távolságról permetezzük be az ENVIRA UNIVERZÁL Kullancs irtóval.
A bőrbe fúródott, főleg az éretlen (nimfa-állapotban lévő) kullancs apró mérete és fájdalommentes csípése miatt nehezen észrevehető, ezért a kirándulás után minden testrészre kiterjedően vizsgálatot kell tartani. 
A kullancs eltávolítása: A megtalált és befúródott kullancsot a lehető leggyorsabban el kell távolítani. A művelet egyszerűsége miatt ehhez nincs szükség orvosi segítségre. Az eltávolításhoz speciális csipesz és kanál is beszerezhető, de szemöldökcsipesz is megfelelő. 

ENVIRA univerzál szúnyog irtó pumpás

A termékről

Csípőszúnyogok (Culicidae spp.) elleni védekezésekor a készítmény az erkélyen és a teraszon használható, a falfelületek, a padlózat, az ajtó- és ablaktokok, a bútorzat, valamint a cserépbe, balkonládába ültetett dísznövények kezelésére használható. Továbbá, ólakban, istállókban a haszonállatok számára el nem érhető falfelületek és a mennyezet kezelhető az irtószerrel. Szúnyogok elleni védekezéskor hozzávetőleg 10 fújással kezeljen 1 négyzetméter felületet és tömör felületeken 1 hét hatástartósságra számíthatunk. Szükség esetén ismételje meg az eljárást. 
Az envira univerzál szúnyog elleni pumpás verziója célzottan juttatja el a hatóanyagot a kezelni kívánt területre. Elpusztítja a szúnyogokat ezzel megelőzve a szúnyogok által hordozott betegségek terjesztését.

Forgalmazóink:

VISZONTELADÓ NAGYKERESKEDELMI PARTNEREINK

 • NAPIBIO.hu Bp.
 • Agromulti Kereskedőház Kft. Dunavarsány
 • Bagi Kft. Bp.
 • Agroforrás Kft. Bp.
 • Árut Adó Kft. Szeged
 • Farmforg Kft. Szekszárd
 • Medosz Kft. Szombathely
 • HerbaHáz szakáruházak
 • MediLine Szakáruház
 • Praktiker
 • Techno Trade Kft. Sóskút.
 • BIJÓ Szakáruház
 • AUCHAN áruházak
 • OBI áruházak
 • BAUHAUS áruházak
 • LIDL
 • Trade-Agro Kft.
 • T-Takács Kft.
 • Agro Gold Füred Kft.
 • ProfiGazda.hu
KERESSE TERMÉKEINKET A GAZDA BOLTOKBAN és az ÁRUHÁZAKBAN

  Cégképviselet

  Sárdi Beáta ügyvezető igazgató

  Telephelyeink

  Telephely: 1214 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 195-197.
  Telefon: +36 1 2607673
  E-mail: lagon.telephely@gmail.com